Gör ditt examensarbete på MTR! at MTR Nordic Group

För andra året i rad bjuder MTR in studenter för yrkeslivsnära examensarbete. När du skriver ditt ex-jobb på MTR får du omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken. Nedan har vi listat flera exjobb som kan genomföras hos oss. Vi välkomnar din ansökan om du finner något förslag passande för din utbildning!

En hållbar vardag – gör den möjlig med oss

MTR är Stockholms tredje största privata arbetsgivare med närmare 5000 anställda, spridda över fem verksamhetsområden - MTR Nordic, MTR Tunnelbanan, MTR Pendeltågen, MTR Express och MTR Tech.

Vi nöjer oss inte med att vara bäst i klassen på tåg och tunnelbana. Vi vill också vara med och bygga framtidens städer, så att vårt arbete förändrar både resa och destination. Vi söker dig som vill göra skillnad genom att utmana gamla sanningar och hitta nya lösningar.

Vad får du hos oss?

  • Möjligheten att omsätta dina teoretiska kunskaper i praktiken i en av Stockholms mest spännande och betydande miljöer.
  • Du får vara delaktig och bidra till lösningar i MTRs framtida utveckling och strategiarbete.
  • En dedikerad handledare som bidrar med kunskaper inom ditt valda studieområde.
  • Insikt och djupare färdighet inom tågverksamheten, MTR och ditt studieområde.
  • Ett nätverk av kollegor inom ditt framtida yrke.
  • För oss är detta ett utmärkt tillfälle att få lära känna dig och ta del av dina kunskaper och idéer.

Förslagen från MTR

Nedan finner du kortfattat information om de examensarbeten som finns tillgängliga hos oss med start under vårterminen 2020. Vi har angivit förslag på utbildningar du kan komma ifrån men om du går annan utbildning och ser att dina kunskaper kan komma till nytta är du givetvis också välkommen in med din ansökan. Förslagen kan anpassas till kandidat-/masteruppsats.

Förslag 1: Vår kommunikationsavdelning på MTR Nordic ansvarar för intern och extern kommunikation för alla bolagen inom MTR Nordic koncernen. Vi behöver nu hjälp med att se över hur vi kan utvärdera våra kommunikationsinsatser i digitala kanaler som Facebook, LinkedIn och vårt intranät. Vi önskar få svar på vilken typ av data som kan användas och analyseras samt vilken typ av kommunikationsinsats som fungerar bäst avseende format och innehåll. Vi tror att du kommer från en utbildning med inriktning statistik, kommunikation eller marknadskommunikation.

Förslag 2: Avdelningen för program och planering på MTR Tunnelbanan planerar varje tunneltåg med 15 sekunders precision i trafiken. För att med större precision kunna bedöma när den planerade marginalen minskar och behovet att planera om trafiken uppstår, skulle en modell över hur lång tid det tar att köra varje relevant delsträcka i tunnelbanan vid ideala och anpassade förhållanden kunna hjälpa. Idén med detta ex-jobb är att ta fram en datamodell baserat på kända nedsättningar längs sträckor i tunnelbanan som ger en indikator på om det finns behov av att anpassa tunnelbanetrafiken. Vi tror att du kommer från en utbildning med inriktning matematik och programmering för att kunna bygga ett IT-system. Vi tror även att arbetet motsvarar en masteruppsats (30 hp).

Vill du arbeta tillsammans med oss på MTR?

Välkommen med din ansökan i form av ett CV. Som ett led i urvalsprocessen kan vi komma att använda personlighets- och lämplighetstester. Har du en medsökande anger du det i din ansökan och varje student skickar in en separat ansökan. Har du funderingar kan du kontakta oss på mtrt.rekrytering@mtr.se

Vi hoppas såklart att du finner det intressant att genomföra ditt examensarbete tillsammans med oss på MTR. Varmt välkommen med din ansökan!

Attention: Often you need a pre-approval from your university or study counsellor, to be sure that projects or thesis found on ORU CareerGate can be accepted as part of your education. Please contact the right entity in due time to ensure that you're picking the right project.